Guide: sådan bliver du klar til studiestart

Uanset om du skal starte på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, kan der opstå mange blandede følelser og tanker og praktiske gøremål, som kan være svære at overskue. Derfor har vi samlet en kort guide, der kan få dig godt på vej ind i dit nye studie både fagligt og socialt.

Bøger, papir og blyanter

Okay – måske er det begrænset, hvor mange studerende der stadig bruger papir og blyant, når der skal tages noter til undervisningen, men uanset hvad skal du have styr på udstyret, inden du starter på dit nye studie. Så tjek om du har, hvad du skal bruge, om det så er en computer, en tablet eller en blok og et penalhus.

Måske har du også modtaget en liste over studiebøger, som du vil få brug for i løbet af året? Mange bøger kan du være heldig at finde brugt over diverse sider på nettet og på Facebook, så kig gerne der, inden du investerer dine hårdtjente penge i spritnye udgaver.

Hvad er et forbrugslån? Med et forbrugslån kan du låne penge til lige det, som du har brug for. Så står du og mangler penge til en ny og hurtig computer eller til den lidt for lange pensumliste, så kan et forbrugslån være en mulighed for dig.

Og så til det sociale

Langt de fleste studier begynder med nogle ryste-sammen-arrangementer, som både kan være enormt hyggelige og enormt udmattende. Hvis du har fået, eller får, et program for introperioden, før du starter, så kan det være en god idé at kigge det igennem og skabe dig et overblik – og evt. planlægge hvor meget du vil være med til, og hvordan du kan få nogle pauser indimellem.

En introperiode eller en rus uge kan hurtigt løbe op i en god sjat penge, og ofte er kontoen hårdt trængt i forvejen, når man er studerende. Hvis du overvejer at tage et småt og billigt lån, så kan du læse mere her compareloans.dklaan-rentefrit-i-60-dage. For mange er den ekstra udgift til de sociale arrangementer i starten en god investering i ens trivsel på studiet.