Er det på tide med et nyt køleskab?

Der kan være mange årsager til, at dit køleskab trænger til at blive skiftet ud. Det kan være, at du er godt og grundigt træt af at have et alt for lille køleskab, hvor der aldrig er plads til alle dine varer. Til store familiefødselsdage og andre festlige højtider kan pladsmangel i hvert fald hurtigt blive et problem. Et køleskab kan – som så meget andet – også bare blive nedslidt og ødelagt med tiden, da det bliver brugt så meget i hverdagen. Uanset hvad din grund måtte være, vil et nyt køleskab altid medføre en stor udgift, der kan virke uoverskuelig i starten. Du kan finde dk’s bedste oversigt – kviklanet.dk og finde hoved og hale i økonomien.

Gode råd forud for dit køb

Inden du beslutter dig for, hvilket køleskab du skal vælge, er det en god idé, at du tager stilling til, hvilken type du vil have.

  • Kapacitet. Først og fremmest skal du tænke over, hvor stor en kapacitet, du har behov for. Den måles ofte i liter. Du kan få køleskabe med en kapacitet på alt imellem 70 og 400 liter. En grundregel er, at den første person har behov for en kapacitet på 150 liter, mens der efterfølgende tilføjes 50 liter pr. person i en husstand. 
  • Model. Du kan vælge imellem amerikaner, fritstående og integrerbare køleskabe (med skabslåge foran, der kamuflerer det). Det er i virkeligheden et spørgsmål om din personlige præference.
  • Energimærke. Jo lavere et energimærke, des gladere bliver din pengepung. Samtidig kan du aflaste miljøet med et energibesparende køleskab.

Sådan vedligeholder du dit nye køleskab

For at få glæde af dit køleskab i mange år, er det vigtigt, at du vedligeholder og rengør det regelmæssigt:

  • Rengør dit køleskab med almindeligt vand og sæbe både udvendigt og indvendigt.
  • Rens afløbshullet der er placeret bagerst i dit køleskab med en vatpind eller piberenser.
  • Fjern jævnligt is fra dit køleelement.
  • Rengør ribberne, der er at finde bagved dit køleskab. Selvom det kan virke besværligt at skulle trække det ud og rense bagsiden, kan der være en god fidus i at gøre det. Støv på ribberne gør det nemlig sværere for dit køleskab at komme af med varmen, og derfor bruger det mere energi. Ved at rense ribberne jævnligt for støv og snavs, kan du spare op til 20% strøm.

Med disse gode råd er du dækket godt ind forud for dit kommende køb.